Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Αρχίζει από σήμερα το Τριώδιο. «Ανοίγει», όπως είθισται να λέγεται. Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς είναι η πλέον κατανυκτική περίοδος του έτους που ολοκληρώνεται με την Μεγάλη Εβδομάδα, τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Για κάποιους άλλους όμως…είναι μία ακόμα ευκαρία να κυλιστούν στο βούρκο της αμαρτίας και της ασυδοσίας, υποβιβάζοντας πρώτα απ” όλα τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ήδη έχουμε γεμίσει με διαφημίσεις και ανακοινώσεις για καρναβάλια: Εν μέσω απίστευτης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, είναι τουλάχιστον προκλητικό να σπαταλώνται ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ σε τέτοιες αηδίες, ενώ οι συνάνθρωποί μας κυριολεκτικά πεινάνε και στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα! Είναι ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ να διαθέτουμε χρήματα σε τερατόμορφες μουτσούνες, δαιμονικές μορφές και άλλα παρόμοια εξαμβλώματα, αντί να δώσουμε γάλα στα παιδάκια που δεν έχουν!


«Ναι, αλλά πρέπει να διασκεδάσει ο κόσμος. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση», ακούγονται οι «λογικές» ενστάσεις.
Να διασκεδάσει; Με τι, όμως; Με την φρενήρη ΑΚΟΛΑΣΙΑ; Την ολοκληρωτική ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΗΘΩΝ; Την ΠΟΡΝΟΠΟΙΗΣΗ των συμμετεχόντων στα καρναβάλια; Την ασυλλόγιστη κατανάλωση οινοπνεύματος και ναρκωτικών;

Με αυτά θα διασκεδάσει;;;
Μα είμαστε σοβαροί; Από πότε η διασκέδαση ΖΗΜΙΩΝΕΙ τον διασκεδαζόμενο; Από πότε τον εξευτελίζει, τον καταρρακώνει, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ;;;
Ναι, ακριβώς: Χιλιάδες εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο τις μέρες – και τις επομένες – των καρναβαλιών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αποκτήνωσης και αποχαύνωσης του ανθρώπου. Τα (νέα και χειρότερα) Σόδομα και Γόμορα.
Υπάρχει όμως και το άλλο: Έχουν τίποτα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ αυτά τα γελοία καρναβάλια;

ΟΧΙ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι είναι «πανάρχαια ελληνικά έθιμα που αναβιώνουν»: Αυτά, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Κι εδώ κάνει μεγάλο λάθος η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, χαρακτηρίζοντας τα καρναβάλια ως «κατάλοιπα ειδωλολατρείας», δίνοντας έτσι αφορμή στα γνωστά πρακτοράκια της «αρχαιολατρείας» να πουλήσουν τα παραμύθια τους.
ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ, ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!!!
Τα σύγχρονα καρναβάλια δεν είναι ΟΥΤΕ «πατροπαράδοτες παραδόσεις», ούτε «ελληνικά έθιμα»: Στην αρχαιότητα οι πρόγονοί μας δεν ασχολούνταν με τέτοιες βλακείες. Δεν έπεφταν ποτέ τόσο χαμηλά!
Οι μεγάλοι φιλόσοφοι, όπως ο Πλάτων και ο Σωκράτης, καταδίκαζαν οποιαδήποτε ακολασία και έκπτωση ηθών έβλεπαν στην τότε κοινωνία. Οι Σπαρτιάτες ούτε καν διανοούνταν να…μασκαρευτούν και να «καρναβαλιστούν». Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε καιρό για τέτοιες σαρκολατρικές εκτροπές, αφού κατακτούσε τον κόσμο!
Τα όργια στην αρχαιότητα, εντάθηκαν επί κατακτήσεως των βάρβαρων Ρωμαίων: Μαζί με τις μιθριδατικές και ανατολίτικες «θεότητες» που εισήγαγαν, κατάφεραν να διαλύσουν ΚΑΙ την αρχαιοελληνική θρησκεία, υπερτονίζοντας τη «λατρεία» «θεών» – πόρνων και τρελών μέθυσων, όπως του Διονύσου!
Είναι λοιπόν εντελώς ανιστόρητο να λένε κάποιοι πως τα καρναβάλια έχουν την παραμικρή σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό: Η «γενέτειρά» τους είναι η Βενετία και άλλες φραγκοπαπικές περιοχές, όπου το μασκάρεμα επιβλήθηκε ως άλλοθι για ακολασία μεταξύ…αγνώστων, σε εποχές που οι κοινωνίες ήταν πιο συντηρητικές απ” ό,τι σήμερα.
ΣΗΜΕΡΑ…προοδεύσαμε! Δεν φτάνει που πλασάρονται όλες οι ανηθικότητες επί 24ωρου βάσεως από τα ΜΜΕ, πρέπει και να καρναβαλιστούμε για να είμαστε «στο πνεύμα της εποχής»!

Ε ΛΟΙΠΟΝ, ΟΧΙ!!!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΙ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ!!!
Είναι ανήθικα, διαστροφικά και ψυχοφθόρα!!!
Είναι απίστευτα προκλητικά, με σπατάλες χρημάτων που θα μπορούσαν να δοθούν για να φάνε, να ζεσταθούν και να βοηθηθούν οι ανήμποροι συμπολίτες μας!
Είναι εντελώς ξένα με την Πατρίδα μας και χρησιμεύουν ως πολιορκητικός κριός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, για να μας μάθουν να «διασκεδάζουμε» με πανομοιότυπο τρόπο παγκοσμίως!
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ!!!
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ!!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΔΗ ΥΒΡΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!!!