ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών κατά τον Γέροντα Σωφρόνιο Σαχάρωφ

Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών κατά τον Γέροντα Σωφρόνιο Σαχάρωφ – Σκοπός του γάμου είναι η συνεργασία των συζύγων με τον Θεό, ώστε να γεννήσουν υιούς και θυγατέρες του Θεού. Για να κάνουν καλή εκλογή, χρειάζεται πολλή προσευχή για να δοθεί το κατάλληλο πρόσωπο για τον σκοπό αυτό.
– Το θέμα είναι να μην γεννά κανείς υπάρξεις για την ιστορική πραγματικότητα, αλλά να γεννά πρόσωπα για την υπεριστορική πραγματικότητα, για να εισέλθουν στον Παράδεισο. Πολλοί γεννούν παιδιά που γίνονται τροφή για την Κόλαση.

Η τραγωδία του ουμανισμού και οι προγαμιαίες σχέσεις


Ερώτηση: Γιατί δεν επιτρέπονται οι προγαμιαίες σχέσεις;
π.Κ.Σ.: Βρε παιδάκι μου, το κάθε τι έχει μια όμορφη χρήση. Δεν μπορώ να τα χρησιμοποιώ όπως εγώ θέλω. Το κάθε τι έχει μια [όμορφη] χρήση. Και το σώμα [μας] το χρησιμοποιούμε όπως το επέτρεψε ο Θεός. Πολύ απλά…
Και κανείς δεν μπορεί να ενωθεί με κάποιον άλλον χωρίς τη Χάρη του Θεού. Τι είπαμε; [Ποια] είναι η τραγωδία του Ουμανισμού; Μία κοινωνία χωρίς Θεό!

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Εσείς ξέρετε σε ποιες παθήσεις βοηθούν οι Άγιοι της Εκκλησίας ο καθένας ξεχωριστά;

Τούρκος εισέβαλε ολόγυμνος σε εκκλησία και καθύβριζε χυδαία τους πιστούςΠολλά τα βάσανα και οι αρρώστιες στην εποχή μας, αλλά οι Άγιοι μας είναι πάντα βοηθοί και παραστάτες στην δοκιμασία του πόνου.Πολλοί είναι οι Άγιοι που έλαβαν από το Θεό διάφορα ιδιαίτερα χαρίσματα και οι οποίοι με την ειλικρινή προσευχή των πιστών σπεύδουν προς βοήθεια τους στις ανάλογες περιστάσεις.Ας δούμε μερικούς από αυτούς, όπως καταγράφονται σε σχετικό φυλλάδιο από το Άγιο Όρος:

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Το μεγάλο στοίχημα ανάμεσα σε πιστούς και σε άπιστους …(Φ. Κόντογλου)


Τη Λαμπροδευτέρα το βράδυ, περασμένα μεσάνυχτα, πριν νά πλαγιάσω για νά κοιμηθώ, βγήκα στο μικρό περιβολάκι πού έχουμε πίσω από το σπίτι μας, και στάθηκα για λίγο, κοιτάζοντας το σκοτεινό ουρανό με τ’ άστρα.

Η χριστιανική συζυγία

Η χριστιανική συζυγία (Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου) 

Ένας σοφός άνθρωπος που είπε πολλά με τη μορφή των μακαρισμών, είπε και τούτο: “Η γυναίκα και ο άνδρας να φέρονται καλά μεταξύ τους” (Σοφ. Σειρ. 25, 1).
Από την αρχή ο Θεός φρόντισε για να ζουν οι σύζυγοι με ομόνοια. Γι’ αυτό μιλάει για τους δύο σαν να πρόκειται για έναν και λέει: “Άνδρα και γυναίκα τους έκανε” (Γεν. 1, 27)· και “δεν υπάρχει άνδρας και γυναίκα” (Γαλ. 3, 28). Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει τόσο στενή σχέση ανάμεσα σε δύο άνδρες, όση ανάμεσα σ’ έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ὁ Χριστιανός, ἡ τηλεόραση καὶ ἡ τηλοψία

Γράφει ὁ Ἠλιάδης Σάββας
Ὅπου καὶ ὅποτε γινόταν συζήτηση γιὰ τὴν τηλεόραση καὶ τὴν τηλοψία καὶ γιὰ τὴ σχέση ποὺ μπορεῖ νὰ ἔχει μὲ αὐτὰ τὰ πράγματα ἕνας ἄνθρωπος ποὺ ἀγωνίζεται γιὰ τὴ σωτηρία τῆς ψυχῆς του, καθόμουν καὶ σκεφτόμουν πάντοτε, θέλοντας νὰ δώσω κάποια λύση  ξεκάθαρη καὶ ὁριστικὴ . Σκεφτόμουν, διότι δὲν μὲ ἀνέπαυε ὁποιοδήποτε ἐπιχείρημα, ποὺ πραγματικὰ μπορεῖ νὰ ἦταν λογικό, γιὰ νὰ μὲ πείσει πὼς εἶναι ἀναγκαία ἡ τηλεόραση- αὐτὴ ἡ τηλεόραση ποὺ λειτουργεῖ στὴ χώρα μας- στὴν καθημερινότητά μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...