ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Τα πνευματικά υλικά της εν Χριστώ οικοδομής

 
  Όταν κτίζουμε πάνω στο θεμέλιο της Εκκλησίας την πνευματική μας ζωή χρειάζεται προσοχή στα υλικά που χρησιμοποιούμε. Ο απόστ. Παύλος κάνει διάκριση μεταξύ των υλικών εκείνων που έχουν αξία και εκείνων που δεν έχουν αξία.
Ο χρυσός και ο άργυρος είναι μέταλλα πολύτιμα , όπως και οι πολύτιμοι λίθοι ( διαμάντια κ.λπ. ) , που αντέχουν στο χρόνο και με αυτά φτιάχνει κανείς πολύτιμα αντικείμενα.
Έτσι και οι χριστιανικές αρετές : α. Η βαθιά και δοκιμασμένη πίστη σαν το χρυσό στο χωνευτήρι και η υπακοή στο θέλημα του Θεού· β. Η υπομονή και καρτερία στις δοκιμασίες που κάνουν την ψυχή να λάμπει σαν το ασήμι · γ. Η μακαρία πραότητα και ανεξικακία και η θεοδίδακτη ταπείνωση , η θεομίμητη αγνότητα , ελπίδα και αγάπη που σκορπούν την εκθαμβωτική πνευματική τους λάμψη μέσα στα μέλη της εκκλησιαστικής κοινότητας αλλά και στον κόσμο. Τα πνευματικά αυτά '' υλικά '' συμβάλλουν αποτελεσματικά στο κτίσιμο και στερέωμα της οικοδομής του σώματος της Εκκλησίας , στην ενότητα των μελών με τον Χριστό και στην πνευματική τους καρποφορία.
Αρχιμ. Χ.Ν.
ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ 

ΑΡΙΘ. ΦΥΛ. 34 ( 3143 )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...