ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο κατά Θεόν πλουτισμός


Ο άνθρωπος πλουτίζει πνευματικά, όταν αποκτάει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. 
Όταν λειτουργείται, προσεύχεται, εξομολογείται, μετανοεί, κοινωνάει, όταν δηλαδή ζει το γεγονός της Εκκλησίας. 
Σκοπός του είναι να αποκτήσει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, όπως λέει και ο όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ. Τα αποτελέσματα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην καρδιά του ανθρώπου είναι αυτά ακριβώς που περιγράφει ο απόστολος Παύλος : χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια ( Γαλ.5,22), ό,τι δηλαδή δεν υπάρχει στην καρδιά του άφθονα πλουσίου.
Ο κατά Θεόν πλούσιος χαίρεται να δίνει, να αγαπάει, να προσεύχεται, να εγκρατεύεται, να είναι πραϋς και όλα αυτά τα χαρίσματα να τα καταθέτει στις καρδιές των άλλων ανθρώπων, των οποιονδήποτε άλλων, ανεξαρτήτως φυλής, γλώσσας, θρησκείας. 
Γνωρίζει ότι τα καταθέτει στον Χριστό και Εκείνος τα διαθέτει. Όσα περισσότερα καταθέτει, τόσα περισσότερα του επιστρέφονται για να τα καταθέσει εκ νέου. Και η χαρά δεμ έχει τέλος. Από μια καρδιά που έτσι λειτουργεί προκύπτει και το ευλογημένο, το κατά Θεόν έργο, ΄'εργο γαι τον Χριστό και όχι για εμάς.

Αρχιμ. Ε.Τ.

ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ
ΑΡΙΘ. ΦΥΛ. 47 ( 3208)

Πηγή: Ορθόδοξα Ωφελήματα: Ο κατά Θεόν πλουτισμός http://orthodoxa-ofelimata.blogspot.com/2014/11/blog-post_23.html#ixzz3LQDkkoEP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...